ŽAIBELIS - Jonavos automobilių sporto klubas

  • Padidinti šriftą
  • Šrifto dydis p/nutylėjimą
  • Sumažinti šriftą

X planet varzybos 550
 
Senieji kinų išminčiai sakydavo, kad "kiekviena tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo vieno žingsnelio". Mažylių kelionės į suaugusiųjų pasaulį startas duodamas ten, kur, atrodytų, karaliauja žaislai ir nėra nieko rimto. Tačiau būtent žaidžiant vaikai supažindinami su svarbiausiais "tikro" gyvenimo dalykais ir taisyklėmis. Didžiausio Lietuvoje ir visose Baltijos šalyse šeimos pramogų parko "X-planet" komanda sumanė surengti unikalias vaikų lenktynes mini-elektromobiliais ir praverti duris į profesionalų automobilių sportą. Taip pat – supažindinti su saugaus elgesio gatvėje principais bei išmokti atskirti pavojus, kuriuos kelia elektra.

Vaikams skirtos "X-planet" slalomo ir „Drag" lenktynės BMW taurei laimėti vyks spalio 4 dieną 14 val. prekybos ir pramogų centro OZAS pirmajame aukšte. Varžytis bus galima su renginio organizatorių parūpintais mini-elektromobiliais, taip pat su nuosava technika. Išmėginti jėgas ir susikauti dėl iš tiesų įspūdingų trofėjų – BMW dviračių, individualių pamokų "FIA kartingo akademijoje" bei panašių prizų, galės visi užsiregistravę (internetu + skrajutės) ir burtų keliu laimėję kvietimus. Tačiau į lenktynes kviečiami visi – net ir nepatekę į laimingųjų 30-tuką – nes dalį analogiškų prizų tokiu pat burtų keliu laimės mažieji žiūrovai.

Lenktynės vyks trimis etapais. Prieš kiekvieną jų bus surengtas trumpas instruktažas, kokias užduotis ir kaip reikės įveikti. Detali informacija apie varžybų taisykles pateikiama atskirame dokumente ČIA.

1
Pirmiausia 18 metrų ilgio "BMW Mikro Drag" trasoje startuos patys mažiausi – iki 6 metukų amžiaus vaikai. Jie važiuos poromis būtent tokiai amžiaus grupei skirtais keturiais BMW mini-elektromobiliais, su 12 V varikliukais, kurių didžiausias greitis – 4 km/h. Kadangi technika visiškai identiška, nugalėtojais taps atidžiausiai profesionalių teisėjų išklausę ir greičiausiai į starto šviesoforo signalus sureagavę mažieji lenktynininkai.

Iš karto po finišo medaliais bus apdovanoti visi startavę, o greičiausiai trasą įveikę – taurėmis bei šauniais prizais. Šią oficialią ceremoniją palydės trumpas "FIA kartingo akademijos" vadovų pasakojimas apie pirmuosius žingsnius į profesionalų sportą (visi būsimieji "Formulės 1" čempionai lenktyniauti pradėjo "vaikiškais" gokartais) bei svarbiausius dalykus, atveriančius kelius pergalių link.

2
Antroji "Standart - Slalom" lenktynių sesija vyks šiek tiek pakeistoje trasoje – ji bus ne visiškai tiesi ir skirta truputį vyresniems iki 10 metų (iki 30 kg svorio) vaikams. Startuojant po du reikės įveikti vadinamąjį "gyvatuką". Užsiregistravę ir burtų keliu kvietimą į lenktynes laimėję mažyliai važiuos identiškais, organizatorių parūpintais elektromobiliukais, pasiekiančiais maždaug 6 km/h greitį. Šios rungties dalyviams svarbu teisingai įveikti trasą ir nekliudyti ją žyminčių kūgelių. Nugalėtojais taps nepadarę klaidų ir mažiausiai sugaišę laiko. Nors atminimo medalius bei dovanėles gaus visi startavę, geriausiai slalomo rungtyje pasirodęs vaikas namo išsiveš šaunų BMW dviratį.

Po apdovanojimo ceremonijos salomo trasa bus vėl pritaikyta traukos lenktynėms. Kol teisėjai pertvarkys lenktynių areną, pagrindiniai renginio rėmėjai iš bendrovės "Inter RAO Lietuva" trumpai ir suprantamai papasakos apie kertinius saugaus elgesio su elektra principus: kokie ženklai įspėja apie pavojų, ką daryti pamačius nutrūkusį laidą, kaip elgtis žaibuojant ir t. t.

3
Lenktynių kuliminacija – dvikovos vaikų ir jų tėvelių patobulintais mini elektromobiliukais "Mini Drag PRO" klasėje. Čia leidžiama atskleisti visą konstruktoriaus ir mechaniko talentą, didinant elektros varikliukų galingumą bei gerinant ratų sukibimą su keliu. Mažiesiems lenktynininkams beliks tinkamai reaguoti į starto šviesoforo signalus ir pirmam kirsti finišo liniją. Geriausiai su šia užduotimi susidorojęs "X-planet" lenktynių dalyvis taip pat dovanų gaus įspūdingą BMW dviratį.

Skaičiuojant galutinius rezultatus ir sprendžiant, kurie 6 varžybų prizininkai gaus vardinius kvietimus išbandyti profesionalius gokartus "FIA kartingo akademijoje", sceną keletui minučių užims saugaus eismo pedagogai. Lietuvos kelių policijos komisarė inspektorė Aistė Dijokaitė.

 
2019_Minidrag_sonas_Upninkai_174.png

Dabar prisijungę

Mes turime 7 svečius online


Pagrindinis remėjas

Reklaminis skydelis

Remėjai

Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Organizatoriai

Reklaminis skydelis