ŽAIBELIS - Jonavos automobilių sporto klubas

  • Padidinti šriftą
  • Šrifto dydis p/nutylėjimą
  • Sumažinti šriftą

Elektrobig Drag 2011 varžybose pasiektas naujas Lietuvos rekordas

Spausdinti

jezomobilČempionato antrojo etapo varžybose vilnietis Jiezij Chmelevskij su savadarbiu „EAMVRACER JEZOMOBIL" automobiliu pasiekė naują Lietuvos automobilių „Drag" lenktynių ketvirčio mylios (402,336 metro) įveikimo rekordą – trasą įveikė per 8,99 sekundes, ties finišo linija išvystydamas stulbinantį 273 kilometrų per valandą greitį.

Ankstesnis rekordas - 9,64 sekundės ir 246 km/h – buvo pasiektas 2008 metų rugsėjo mėnesį ir priklausė Mindaugui Samušiui vairavusiam „Audi S2" automobilį. Šio rekordo niekas nesugebėjo pagerinti beveik tris metus, per kuriuos arčiausiai rekordo buvo pavykę priartėti tik Aivarui Štikeliui su „BMW Altered" automobiliu – jam trasą pavyko įveikti per 9,8 sekundes.

Birželio 4 dieną Kazlų Rūdos aerodrome vykusiose antrojo Lietuvos automobilių „Drag" lenktynių čempionato etapo „Elektrobig Drag 2011" varžybose dalyvavo 38 sportininkai, kurie varžėsi penkiose, pagal automobilių techninės charakteristikas suskirstytose, klasėse. Oro sąlygos pasitaikė ypač palankios gerų rezultatų siekimui. Daugeliui dalyvių pavyko pagerinti savo asmeninius trasos įveikimo rekordus.

Jau antrą etapą iš eilės sėkmė nusišypsojo kauniečiui Ovidijui Tyleniui su „VW Scirocco" automobiliu, jam pavyko nugalėti visus priešininkus ir užimti pirmą A klasės vietą. Antrą ir trečią vietas užėmė šiauliečiai Marius Stankevičius ir Paulius Petkus su „Honda Civic" automobiliais.

Pirmą B klasės vietą užėmė, daugelį nustebinęs naujokas, svečias iš Latvijos Oleg Reznik vairavęs naujutėlaitį „Mitsubishi Sportback" automobilį. Tik antras liko, kvalifikacijoje buvęs greičiausias, klaipėdiškis Rimantas Mencleris su „Fiat Coupe". Trečias – kaunietis Žanas Laskovas su „Mitsubishi 3000GT".

Deja niekas nesudarė konkurencijos C klasėje dalyvavusiam panevėžiečiui Egidijui Sadauskui vairavusiam „Opel Corsa" automobilį. Jam teko džiaugtis tik pasiektu asmeniniu trasos įveikimo rekordu.

D klasėje visus nugalėjo vilnietis Martynas Kieras su iš pažiūros senučiuku „Ford Escort" automobiliu. Antroji vieta atiteko šiauliečiui Tomui Poliakui su „Opel Kadett GSi Turbo". Tik ant trečiojo pakylos laiptelio pavyko užlipti pirmojo etapo nugalėtojui vilniečiui Evaldui Kaliūnui su „Alfa Romeo 75 Turbo PBM".

Pačioje greičiausioje sportinių automobilių SS klasėje netikėtai visus ir pats save bei savo emocingą palaikymo komandą nustebino uteniškis Paulius Vaškelis su „BMW 325" automobiliu. Pusfinalio važiavime jam vos 0,04 sekundės skirtumu pavyko įveikti trečios vietos nugalėtoją klaipėdiškį Mindaugą Beniušį vairavusį „Audi Coupe". Finale šalia Pauliaus į startą stojus įspūdingam Jiezij Chmelevskij vairuojamam monstrui beveik visi buvo įsitikinę, kad šios poros nugalėtojas akivaizdus. Bet kaip prieš etapo varžybas minėjo vienas iš organizatorių Mantas Gasiūnas – „... sportininkams jau neužtenka turėti galingą automobilį bei greitą reakciją, jiems turi nusišypsoti ir sėkmė ...", taip ir šį kartą sėkmė nusisuko nuo Jiezij ir jam teko tenkintis tik antrąja vieta. Pergalę šioje klasėje šventė Paulius Vaškelis ir jo komanda.

Komandinėje įskaitoje komandos išsirikiavo tokia tvarka: pirmi „Scirocco klubas", antri „Opel klubas Racing Team", treti „ASK Slikas".

Sekantis čempionato etapas vyks liepos 21 dieną Palangoje „Omnitel 1000 km lenktynių" renginio metu.

 
Rezultatai:

Video reportažai:

Nuotraukų galerijos:

 
 

 
 

Galerija

Dabar prisijungę

Mes turime 3 svečius online


Partneriai

Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Informacinis partneris

Reklaminis skydelis

Draugai

Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis